Paprikasoep met Heks’nkaas
Een romige, kruidige paprikasoep met een verrassend vleugje Heks’nkaas. Perfect als voorgerecht of lichte maaltijd.
Vorbereitungszeit: 30 Minuten Minuten
Zubereitungszeit: 45 Minuten Minuten
Gesamtzeit: 1 Stunde Stunde
Gericht: Suppe, Vorspeise
Küche: Belgisch, Europäisch
Keyword: Chinesische Tomatensuppe, Gemüsesuppe, Hes'knKaas, Pfeffersuppe
Servings: 8
Calories: 95kcal
Cost: €12
Voorbereiding
Verzamel alle ingrediënten en benodigheden.
Versnij de ui en plet de look.
Versnij de paprika's in blokjes.
Bereiding
Stoof de uien en look glazig in de olijfolie of boter (5 min).
Voeg de blokjes paprika toe en laat 5 minuten meebakken.
Blus met de witte wijn en laat kort inkoken.
Voeg de kippenbouillon en het kruidentuiltje toe. Breng aan de kook en laat sudderen tot de paprika zacht is (20–25 min).
Afwerking
Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep glad.
Kruid af met paprikapoeder, peper en zout, eventueel chilivlokjes
Serving: 250ml | Calories: 95kcal
Opmerkingen / Varianten
- Liever lichter? Vervang de Heks’nkaas door een scheutje room of yoghurt (maar niet meekoken). Of helemaal geen kaas of room toevoegen. Dat kan ook.
- Voor extra pit: werk af met chilivlokken of een snuf cayenne.
- Leuk als afwerking: croutons of een lepeltje extra Heks’nkaas in het bord. Of voor de kinderen en grote kinderen ;-) balletjes!