🥣Snelle aspergesoep uit bokaal

Een snelle aspergesoep uit bokaal is het perfecte antwoord op drukke dagen. In amper 25 minuten zet je een romige, makkelijke aspergesoep op tafel zonder schillen of gedoe. Dankzij het vocht uit de bokaal krijg je toch die volle, typische aspergesmaak zoals bij een klassieke aspergesoep.

Snelle aspergesoep uit bokaal

Deze snelle aspergesoep uit bokaal is romig, smaakvol en klaar in minder dan 25 minuten. Perfect als snel voorgerecht of lichte lunch.
Totale tijd: 25 minuten
Gang: Soep
Keuken: Belgisch
Trefwoord: asperges, blik, bokaal, soep
Servings: 2
Calories: 150kcal

Materiaal

  • 1 mixer

Ingrediënten
 

  • 1 bokaal asperges (witte , ca. 330 g uitlekgewicht)
  • 30 g boter
  • 30 g bloem
  • 750 ml kippenbouillon (of anderhalve bouillon blokje en 750 ml water)
  • peper (naar smaak)
  • zout (naar smaak)

Optioneel

  • 100 ml room
  • bieslook (fijngesneden )

Instructies

  • Smelt de boter in een kookpot en voeg de bloem toe om een roux te maken.
  • Giet geleidelijk de kippenbouillon bij de roux tot je een gladde soepbasis krijgt.
  • Snijd de witte asperges in stukjes en voeg ze samen met het aspergevocht uit de bokaal toe.
  • Laat 10 minuten zacht koken zodat de smaken zich vermengen.
  • Mix de soep glad en voeg indien gewenst de room toe voor een romig resultaat.
  • Proef en werk af met peper, zout.
  • Serveer de aspergesoep warm met wat bieslook.
    Kommetje romige aspergesoep met verse bieslook erover gestrooid, geserveerd op witte achtergrond

Voedingswaarden

Calories: 150kcal | Koolhydraten: 10g | Protein: 5g | Fat: 9g | Saturated Fat: 5.5g

💡 Tip


Gebruik zeker het vocht uit de bokaal — dat zorgt niet alleen voor extra smaak, maar bespaart ook kooktijd. Deze soep is dus letterlijk klaar in 25 minuten zonder schillen of snijden!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Scroll naar boven