Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Instruction Images
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
Verhinder dat je scherm uitvalt
Snelle aspergesoep uit bokaal
Deze snelle aspergesoep uit bokaal is romig, smaakvol en klaar in minder dan 25 minuten. Perfect als snel voorgerecht of lichte lunch.
Totale tijd:
25
minuten
minuten
Gang:
Soep
Keuken:
Belgisch
Trefwoord:
asperges, blik, bokaal, soep
Servings:
2
Calories:
150
kcal
Materiaal
▢
1 mixer
Ingrediënten
1x
2x
3x
▢
1
bokaal
asperges
(witte , ca. 330 g uitlekgewicht)
▢
30
g
boter
▢
30
g
bloem
▢
750
ml
kippenbouillon
(of anderhalve bouillon blokje en 750 ml water)
▢
peper
(naar smaak)
▢
zout
(naar smaak)
Optioneel
▢
100
ml
room
▢
bieslook
(fijngesneden )
Instructies
Smelt de boter in een kookpot en voeg de bloem toe om een roux te maken.
Giet geleidelijk de kippenbouillon bij de roux tot je een gladde soepbasis krijgt.
Snijd de witte asperges in stukjes en voeg ze samen met het aspergevocht uit de bokaal toe.
Laat 10 minuten zacht koken zodat de smaken zich vermengen.
Mix de soep glad en voeg indien gewenst de room toe voor een romig resultaat.
Proef en werk af met peper, zout.
Serveer de aspergesoep warm met wat bieslook.
Voedingswaarden
Calories:
150
kcal
|
Koolhydraten:
10
g
|
Protein:
5
g
|
Fat:
9
g
|
Saturated Fat:
5.5
g
💡
Tip
Gebruik zeker het vocht uit de bokaal — dat zorgt niet alleen voor extra smaak, maar bespaart ook kooktijd. Deze soep is dus letterlijk
klaar in 25 minuten zonder schillen of snijden!
Alle soepen
Champignonsoep met miso – aardse soep met een vleugje umami
Pompoensoep met Gember en Sinaasappel
Asperge soep
Kippenbouillon
Paprikasoep met Heks’nkaas
Pompoensoep
Bloemkoolsoep met Monsieur Cuisine
Tomatensoep met Monsieur Cuisine
Wortelsoep met Kruidenkaas
Zoet-pittige Chinese Tomatensoep met Kip en Appelmoes
Verfijnde Schorseneersoep met Bloedworst en Sint-Jacobsvruchten
Hartverwarmende Tomatensoep