Porties: 4
calorieën: 80kcal
Ingrediënten
- 200 g ui
- 150 g wortelen
- 40 g tomatenpuree
- 30 g boter
- 1 ½ blokje groentenbouillon ((of kippenbouillon))
- 2 aardappelen
- 1 l water
- 300 g tomaten
Instructies
- Versnij alle groenten
- Stoof de ajuin in wat boter gedurende enkele minuten op een matig vuur.
- Voeg de tomatenpuree toe en roer goed
- Voeg de wortelen, tomaten, het spek en de bouillon blokjes toe.
- Bevocht de groenten met 1 liter water
- Laat dit alles gedurende een 1/2 uur zacht koken.
- Als alles gaar is kan de soep gemixt worden.
- Giet de soep door een zeef
- Meestal zit er zout genoeg in de soep dankzij de bouillonblokjes (en de spek) maar het staat je vrij om hier de soep extra te kruiden.
Voedingswaarden
Calories: 80kcal