Banketbakkersroom of Crème Pâtissière

Een veelzijdige banketbakkersroom die vaak gebruikt wordt als vulling voor gebak, taarten, éclairs en andere zoete lekkernijen.
Totale tijd: 20 minuten
Gang: Dessert
Keuken: Frans
Trefwoord: banketbakkersroom, bbr, crème, banketbakkersroom
Porties: 0
calorieën: 120kcal

Ingrediënten
 

Instructies

  • Breng 400 ml van de melk aan de kook met de suiker en vanillesuiker.
  • Meng in een aparte kom het ei met de resterende 100 ml melk en het puddingpoeder tot een glad mengsel.
  • Als de melk bijna kookt doe je al roerend een scheutje warme melk bij het eimengsel.
  • Giet het eimengsel langzaam bij de kokende melk, terwijl je goed roert met een garde om klontjes te voorkomen.
  • Blijf roeren op een laag vuur tot de crème dikker wordt.
  • Haal de pan van het vuur als je een dikke crème hebt en giet de crème in een schone kom. Bedek direct met vershoudfolie om velvorming te voorkomen.
  • Laat afkoelen tot kamertemperatuur en gebruik zoals gewenst.

Voedingswaarden

Serving: 100g | Calories: 120kcal

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Scroll naar boven