Porties: 0
calorieën: 120kcal
Ingrediënten
- 500 ml melk
- 90 g suiker
- 1 ei
- 45 g puddingpoeder (of maïzena)
- 1 zakje vanillesuiker
Instructies
- Breng 400 ml van de melk aan de kook met de suiker en vanillesuiker.
- Meng in een aparte kom het ei met de resterende 100 ml melk en het puddingpoeder tot een glad mengsel.
- Als de melk bijna kookt doe je al roerend een scheutje warme melk bij het eimengsel.
- Giet het eimengsel langzaam bij de kokende melk, terwijl je goed roert met een garde om klontjes te voorkomen.
- Blijf roeren op een laag vuur tot de crème dikker wordt.
- Haal de pan van het vuur als je een dikke crème hebt en giet de crème in een schone kom. Bedek direct met vershoudfolie om velvorming te voorkomen.
- Laat afkoelen tot kamertemperatuur en gebruik zoals gewenst.
Voedingswaarden
Serving: 100g | Calories: 120kcal