Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
Verhinder dat je scherm uitvalt
Hartverwarmende Tomatensoep: Een Huisgemaakte Favoriet
Deze eenvoudige, doch smaakvolle soep biedt een blend van verse tomaten en kruiden, ideaal voor een gezellige avond thuis
Totale tijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Gang:
Soep
Keuken:
Belgisch
Trefwoord:
soep, tomaat
Servings:
4
Calories:
80
kcal
Ingrediënten
1x
2x
3x
▢
200
g
ui
▢
150
g
wortelen
▢
40
g
tomatenpuree
▢
30
g
boter
▢
1 ½
blokje
groentenbouillon
((of kippenbouillon))
▢
2
aardappelen
▢
1
l
water
▢
300
g
tomaten
Instructies
Versnij alle groenten
Stoof de ajuin in wat boter gedurende enkele minuten op een matig vuur.
Voeg de tomatenpuree toe en roer goed
Voeg de wortelen, tomaten, het spek en de bouillon blokjes toe.
Bevocht de groenten met 1 liter water
Laat dit alles gedurende een 1/2 uur zacht koken.
Als alles gaar is kan de soep gemixt worden.
Giet de soep door een zeef
Meestal zit er zout genoeg in de soep dankzij de bouillonblokjes (en de spek) maar het staat je vrij om hier de soep extra te kruiden.
Voedingswaarden
Calories:
80
kcal
Alle soepen
Tomatensoep met Monsieur Cuisine
Wortelsoep met Kruidenkaas
Zoet-pittige Chinese Tomatensoep met Kip en Appelmoes
Verfijnde Schorseneersoep met Bloedworst en Sint-Jacobsvruchten
Hartverwarmende Tomatensoep