Snelle aspergesoep uit bokaal

Deze snelle aspergesoep uit bokaal is romig, smaakvol en klaar in minder dan 25 minuten. Perfect als snel voorgerecht of lichte lunch.
Gesamtzeit: 25 Minuten
Gericht: Suppe
Küche: Belgisch
Keyword: Spargel, Zinn, Kelch, Suppe
Servings: 2
Calories: 150kcal

Materiaal

  • 1 mixer

Zutaten
 

  • 1 bokaal asperges (witte , ca. 330 g uitlekgewicht)
  • 30 g boter
  • 30 g bloem
  • 750 ml kippenbouillon (of anderhalve bouillon blokje en 750 ml water)
  • peper (naar smaak)
  • zout (naar smaak)

Optioneel

  • 100 ml room
  • bieslook (fijngesneden )

Anleitungen

  • Smelt de boter in een kookpot en voeg de bloem toe om een roux te maken.
  • Giet geleidelijk de kippenbouillon bij de roux tot je een gladde soepbasis krijgt.
  • Snijd de witte asperges in stukjes en voeg ze samen met het aspergevocht uit de bokaal toe.
  • Laat 10 minuten zacht koken zodat de smaken zich vermengen.
  • Mix de soep glad en voeg indien gewenst de room toe voor een romig resultaat.
  • Proef en werk af met peper, zout.
  • Serveer de aspergesoep warm met wat bieslook.
    Kommetje romige aspergesoep met verse bieslook erover gestrooid, geserveerd op witte achtergrond

Voedingswaarden

Calories: 150kcal | Kohlenhydrate: 10g | Protein: 5g | Fat: 9g | Saturated Fat: 5.5g

💡 Tip


Gebruik zeker het vocht uit de bokaal — dat zorgt niet alleen voor extra smaak, maar bespaart ook kooktijd. Deze soep is dus letterlijk klaar in 25 minuten zonder schillen of snijden!

Kommentar verfassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Rezept Bewertung




Nach oben scrollen