🥣Schnelle Spargelsuppe aus dem Becher

Eine schnelle Spargelsuppe von Goblet ist die perfekte Antwort auf stressige Tage. In nur 25 Minuten können Sie eine cremige, einfache Spargelsuppe auf den Tisch zaubern, ohne zu schälen oder viel Aufwand zu betreiben. Dank der Flüssigkeit aus dem Glas erhalten Sie den vollen, typischen Spargelgeschmack wie bei einer klassischen Spargelsuppe.

Snelle aspergesoep uit bokaal

Deze snelle aspergesoep uit bokaal is romig, smaakvol en klaar in minder dan 25 minuten. Perfect als snel voorgerecht of lichte lunch.
Gesamtzeit: 25 Minuten
Gericht: Suppe
Küche: Belgisch
Keyword: Spargel, Zinn, Kelch, Suppe
Servings: 2
Calories: 150kcal

Materiaal

  • 1 mixer

Zutaten
 

  • 1 bokaal asperges (witte , ca. 330 g uitlekgewicht)
  • 30 g boter
  • 30 g bloem
  • 750 ml kippenbouillon (of anderhalve bouillon blokje en 750 ml water)
  • peper (naar smaak)
  • zout (naar smaak)

Optioneel

  • 100 ml room
  • bieslook (fijngesneden )

Anleitung

  • Smelt de boter in een kookpot en voeg de bloem toe om een roux te maken.
  • Giet geleidelijk de kippenbouillon bij de roux tot je een gladde soepbasis krijgt.
  • Snijd de witte asperges in stukjes en voeg ze samen met het aspergevocht uit de bokaal toe.
  • Laat 10 minuten zacht koken zodat de smaken zich vermengen.
  • Mix de soep glad en voeg indien gewenst de room toe voor een romig resultaat.
  • Proef en werk af met peper, zout.
  • Serveer de aspergesoep warm met wat bieslook.
    Kommetje romige aspergesoep met verse bieslook erover gestrooid, geserveerd op witte achtergrond

Nährwerte

Calories: 150kcal | Kohlenhydrate: 10g | Protein: 5g | Fat: 9g | Saturated Fat: 5.5g

💡 Tip


Gebruik zeker het vocht uit de bokaal — dat zorgt niet alleen voor extra smaak, maar bespaart ook kooktijd. Deze soep is dus letterlijk klaar in 25 minuten zonder schillen of snijden!
 
 

 

Alle soepen

Kommentar verfassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Rezept Bewertung




Nach oben scrollen