Go Back
Email Link
Drucken
Recipe Image
Kochutensilien
Instruction Images
Notizen
Nährwerte Beschriftung
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kochmodus
Verhindere, dass dein Bildschirm ausgeht
Snelle aspergesoep uit bokaal
Deze snelle aspergesoep uit bokaal is romig, smaakvol en klaar in minder dan 25 minuten. Perfect als snel voorgerecht of lichte lunch.
Gesamtzeit:
25
Minuten
Minuten
Gericht:
Suppe
Küche:
Belgisch
Keyword:
Spargel, Zinn, Kelch, Suppe
Servings:
2
Calories:
150
kcal
Materiaal
▢
1 mixer
Zutaten
1x
2x
3x
▢
1
bokaal
asperges
(witte , ca. 330 g uitlekgewicht)
▢
30
g
boter
▢
30
g
bloem
▢
750
ml
kippenbouillon
(of anderhalve bouillon blokje en 750 ml water)
▢
peper
(naar smaak)
▢
zout
(naar smaak)
Optioneel
▢
100
ml
room
▢
bieslook
(fijngesneden )
Anleitung
Smelt de boter in een kookpot en voeg de bloem toe om een roux te maken.
Giet geleidelijk de kippenbouillon bij de roux tot je een gladde soepbasis krijgt.
Snijd de witte asperges in stukjes en voeg ze samen met het aspergevocht uit de bokaal toe.
Laat 10 minuten zacht koken zodat de smaken zich vermengen.
Mix de soep glad en voeg indien gewenst de room toe voor een romig resultaat.
Proef en werk af met peper, zout.
Serveer de aspergesoep warm met wat bieslook.
Nährwerte
Calories:
150
kcal
|
Kohlenhydrate:
10
g
|
Protein:
5
g
|
Fat:
9
g
|
Saturated Fat:
5.5
g
💡
Tip
Gebruik zeker het vocht uit de bokaal — dat zorgt niet alleen voor extra smaak, maar bespaart ook kooktijd. Deze soep is dus letterlijk
klaar in 25 minuten zonder schillen of snijden!
Alle soepen
Champignoncremesuppe mit Miso – erdige Suppe mit einem Hauch von Umami
Kürbissuppe mit Ingwer und Orange
Spargelsuppe
Hühnerbrühe
Pfeffersuppe mit Heks'nkaas
Kürbissuppe
Blumenkohlsuppe mit Monsieur Cuisine
Tomatensuppe mit Monsieur Cuisine
Karottensuppe mit Kräuterkäse
Süß-würzige chinesische Tomatensuppe mit Huhn und Apfelmus
Verfeinerte Schwarzwurzelsuppe mit Blutwurst und Jakobsmuscheln
Herzerwärmende Tomatensuppe