Culinary terms – what do they really mean?

Every cook – professional or hobby – sooner or later comes across words like blanching, deglazing or julienne cutting.
On this page you will find an overview of culinary terms with their meaning and application in the kitchen. So you will not only understand what they mean, but also how to use them yourself.

Basic cooking techniques

Explanation of terms such as baking, poaching, blanching, au gratin, stewing, stir-frying, etc.

Sauces & distractions

Explanation of terms such as roux, velouté, emulsion, liaison, reduction, …

Cutting Techniques

Julienne, brunoise, chiffonade, paysanne, mirepoix …

French and Italian cuisine language

Terms such as à la meunière, al dente, mise en place, amuse, confit, …

Culinair woordenboek

All | # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z | Submit a name
There are currently 5 names in this directory beginning with the letter W.
W

Wassen
Bijvoorbeeld van aardappelen - groenten - meelspijzen en rijst.

Wecken
het steriliseren van vlees - groenten en vruchten in glazen potten - waarbij tussen het deksel en de pot een rubberen ring wordt gelegd. De inhoud van de potten wordt door het wecken verduurzaamd.

Wegen
Met diverse weegschalen en Baumé- suikerweger.

Weken
Het langzaam zacht laten worden en laten zwellen van gedroogde ingrediënten in koud vocht.

Wellen
Het in heet vocht laten zwellen van meestal gedroogde ingrediënten - zoals rozijnen.


Submit a name

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top