Wortelsoep met Kruidenkaas

Ontdek een hartverwarmende soep waar de zoetheid van wortelen verrijkt wordt met kruidenkaas.
Gesamtzeit: 1 Stunde
Gericht: Suppe
Küche: international
Keyword: Kräuterkäse, Karottensuppe
Servings: 8
Calories: 100kcal

Zutaten
 

Optioneel

Anleitung

  • Verhit wat olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de wortelen, ui, en prei toe en bak ze lichtjes aan.
  • Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep 30 minuten zachtjes koken tot de wortelen zacht zijn.
  • Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
  • Roer de kruidenkaas door de soep en verwarm nog enkele minuten.
  • Voeg het sap van 1 appelsien toe. (optioneel)
  • Breng op smaak met peper en zout. Serveer de soep
  • Garneer met blaadjes peterselie, dille, en basilicum. (optioneel)

Nährwerte

Calories: 100kcal

  • Pas de hoeveelheid kruidenkaas aan naar eigen voorkeur voor een romiger of lichtere textuur.
  • De sinaasappel geeft een frisse, zoetige toets die perfect past bij de wortel.

Varianten:

  • Probeer limoensap in plaats van sinaasappelsap voor een meer exotische twist.
  • Voeg een beetje gember toe voor extra pit.

 

Alle soepen

5 von 1 Stimme (1 Bewertung ohne Kommentar)

Kommentar verfassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Rezept Bewertung




Nach oben scrollen