Go Back
Email Link
Drucken
Recipe Image
Notizen
Nährwerte Beschriftung
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kochmodus
Verhindere, dass dein Bildschirm ausgeht
Wortelsoep met Kruidenkaas
Ontdek een hartverwarmende soep waar de zoetheid van wortelen verrijkt wordt met kruidenkaas.
Gesamtzeit:
1
Stunde
Stunde
Gericht:
Suppe
Küche:
international
Keyword:
Kräuterkäse, Karottensuppe
Servings:
8
Calories:
100
kcal
Zutaten
1x
2x
3x
▢
2
el
olijfolie
▢
1
ui
(fijngesneden)
▢
1
wit van prei
(fijngesneden)
▢
1
kg
wortelen
(geschild en in stukken gesneden)
▢
2
l
groentebouillon
▢
1
el
kruidenkaas
▢
peper
(naar smaak)
▢
zout
(naar smaak)
Optioneel
▢
1
appelsien
(geperst)
▢
1
kl
peterselie
▢
1
kl
dille
▢
3
blaadjes
basilicum
Anleitung
Verhit wat olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de wortelen, ui, en prei toe en bak ze lichtjes aan.
Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep 30 minuten zachtjes koken tot de wortelen zacht zijn.
Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
Roer de kruidenkaas door de soep en verwarm nog enkele minuten.
Voeg het sap van 1 appelsien toe. (optioneel)
Breng op smaak met peper en zout. Serveer de soep
Garneer met blaadjes peterselie, dille, en basilicum. (optioneel)
Nährwerte
Calories:
100
kcal
Pas de hoeveelheid kruidenkaas aan naar eigen voorkeur voor een romiger of lichtere textuur.
De sinaasappel geeft een frisse, zoetige toets die perfect past bij de wortel.
Varianten:
Probeer limoensap in plaats van sinaasappelsap voor een meer exotische twist.
Voeg een beetje gember toe voor extra pit.
Alle soepen
Spargelsuppe
Tomatensuppe mit Monsieur Cuisine
Karottensuppe mit Kräuterkäse
Süß-würzige chinesische Tomatensuppe mit Huhn und Apfelmus
Verfeinerte Schwarzwurzelsuppe mit Blutwurst und Jakobsmuscheln
Herzerwärmende Tomatensuppe