Servings: 4
Calories: 160kcal
Ingrediënten
- 1 klontje boter
- 250 g champignons
- 1 teentje look
- 1 sjalot (kleine )
- 1/4 blokje kippenbouillon
- 125 cl wijn (droge witte )
- 150 ml room
- 1 tl oregano (gedroogd)
- Peper (naar smaak)
- Zout (naar smaak)
- Maizena express (voor witte sauzen)
Optioneel
- Vleesjus na het bakken van het vlees
Instructies
- Snijd de champignons in schijfjes.
- Pel en snipper de sjalot en look fijn.
- Smelt een klontje boter in een pan en stoof de sjalot glazig. Voeg het look iets later toe.
- Voeg de champignons toe en bak op middelhoog vuur tot ze hun vocht verliezen en beginnen te kleuren.
- Voeg een kwartje van een blokje kippenbouillon toe.
- Blus met de witte wijn en laat enkele minuten inkoken.
- Voeg de room toe en roer goed door.
- Breng op smaak met peper, zout en oregano.
- Laat zachtjes indikken met Maizena Express tot de saus de gewenste dikte heeft.
- Roer op het einde de vleesjus van het gebakken vlees door de saus voor extra diepte en smaak.
Voedingswaarden
Calories: 160kcal | Koolhydraten: 3g | Protein: 3g | Fat: 14g
💡 Tips
- Gebruik kastanjechampignons voor een diepere smaak.
- Vervang witte wijn eventueel door een scheutje kalfsfond.
- De saus combineert perfect met varkenshaasje, kipfilet of entrecote.
- Bij het versnijden van het vlees voeg het vrijgekomen vlees jus toe aan de saus.





Heerlijke champignonroomsaus! De beste die ik tot nu toe al heb gegeten. Normaal eet ik niet graag champignons, maar deze saus heeft me volledig overtuigd. Bedankt!