Porties: 50 truffefels
Ingrediënten
Ganache
- 180 g sinaasappelpuree
- 25 g erwtenmelk
- 50 g dextrose
- 50 g trimoline (of invert suiker)
- 505 g NXT melkchocolade
- 100 g vegan boter
Afwerking
- 400 g NXT melkchocolade
- 120 g gemalen bresilienne
Instructies
- Verwarm de sinaasappelpuree, erwtenmelk, dextrose en invertsuiker tot 80°C.
- Giet dit mengsel over de melkchocolade.
- Emulgeer met een staafmixer voor 1 minuut.
- Voeg de boter toe en emulgeer nog 2 minuten.
- Stort het mengsel op een plaat met plasticfolie erbovenop en koel tot het spuitbaar is.
- Spuit kleine bolletjes en stop deze 30' in de diepvries.
- Dompel de truffels in NXT melkchocolade.
- Rol de truffels in gemalen bresilienne voor de afwerking.