Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Instruction Images
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
Verhinder dat je scherm uitvalt
Vegan Sinaasappel-Bresilienne Truffels
Laat je betoveren door de frisse smaak van sinaasappel gecombineerd met knapperige bresilienne in deze luxueuze vegan truffels.
Totale tijd:
2
uur
uur
30
minuten
minuten
Gang:
Dessert
Keuken:
dessert, veganistisch
Trefwoord:
truffels, vegan truffels
Servings:
50
truffefels
Ingrediënten
1x
2x
3x
Ganache
▢
180
g
sinaasappelpuree
▢
25
g
erwtenmelk
▢
50
g
dextrose
▢
50
g
trimoline
(of invert suiker)
▢
505
g
NXT melkchocolade
▢
100
g
vegan boter
Afwerking
▢
400
g
NXT melkchocolade
▢
120
g
gemalen bresilienne
Instructies
Verwarm de sinaasappelpuree, erwtenmelk, dextrose en invertsuiker tot 80°C.
Giet dit mengsel over de melkchocolade.
Emulgeer met een staafmixer voor 1 minuut.
Voeg de boter toe en emulgeer nog 2 minuten.
Stort het mengsel op een plaat met plasticfolie erbovenop en koel tot het spuitbaar is.
Spuit kleine bolletjes en stop deze 30' in de diepvries.
Dompel de truffels in NXT melkchocolade.
Rol de truffels in gemalen bresilienne voor de afwerking.
bron en inspiratie – CVO Gent – Cursus Eenvoudige Chocolade
Recepten met vegan truffels
Vegan Sinaasappel-Bresilienne Truffels
Vegan Frambozen Truffels
Vegan Kumquat Truffels
Vegan truffel : Banaan-Kokos Truffels
Vegan truffel - Comaschi 2
Vegan truffel - Comaschi 1