Silvercrest Vacuümmachine 125W

Vacuum machine Lidl - vooraan zicht

Silvercrest Vacuümmachine 125W

Ontdek de veelzijdigheid en gebruiksgemak van de Lidl Silvercrest vacuümmachine voor sous-vide en meer.
No ratings yet
Afdrukken Pin FB X

Notities

Aankoop & gebruik

Ergens rond 2021 heb ik deze vacuümmachine gekocht bij Lidl. Ik gebruik deze niet wekelijks maar toch bijna maandelijks. Ik gebruik dit toestel meestal voor mijn vlees vacuüm te trekken om daarna sous-vide te bereiden.

Prijs vs kwaliteit

De prijs/kwaliteits verhouding is gewoon schitterend. Voor een zeer lage prijs (zowel toestel als toebehoren) kan je snel en eenvoudig producten vacuüm trekken.
Het toestel lijkt degelijk gebouwd en voelt stevig genoeg aan, zeker voor de prijs. 
Het gebruik is best makkelijk. Er zijn 3 knoppen. Een knop om een afdichting te maken, een knop om vacuüm te trekken en tenslotte een knop die beide tegelijkertijd doet.
De machine is eenvoudig in gebruik en zeer goed voor droge voeding. Eenmaal je voeding vacuüm trekt die veel vocht bevat dan komt het vocht in de opvangbak terecht in de vacuüm machine, tenminste als je de zak goed geplaatst hebt.
Het gebruik is ideaal voor droge voeding, geschikt voor voeding die niet te vochtig is (bvb gemarineerd). Niet geschikt voor voeding met veel vocht (zoals saus).

Nadelen?

Trek je dan toch iets vacuüm dat te veel vocht bevat dan komt dit vocht in het opvangbakje. Dit bakje is omringd met een soort van moes die ook doordrengt geraakt. Bijgevolg heb je wel wat poetswerk. Ik probeer steeds te vochtige voeding te vermijden met deze versie. Als ik kijk anno 2024 op de Lidl website zie ik dat nieuwere modellen beter voorzien zijn voor vochtige levensmiddellen.

Conclusie

Prijs/kwaliteit zeer behoorlijk. Een ideaal toestel voor sporadisch gebruik en perfect om de wereld van sous-vide te ontdekken. 
Vacuum machine Lidl - vooraan zicht
Vacuum machine Lidl - bovenzicht
Vacuum machine Lidl - bovenzicht