Porties: 50 truffefels
Ingrediënten
Ganache
- 150 g frambozenpuree
- 80 g amandelmelk
- 30 g citroensap
- 30 g glucose
- 60 g trimoline
- 60 g dextrose
- 3 g citroen zeste
- 400 g NXT pure chocolade
- 25 g margarine (vegan)
Afwerking
- 400 g NXT melkchocolade
- 150 g NXT melkchocolade (voor schilfers)
Instructies
- Breng de frambozenpuree, amandelmelk, citroensap, glucose, trimoline en dextrose aan de kook.
- Voeg de citroen zeste toe tijdens het koken.
- Giet dit mengsel over de pure chocolade.
- Emulgeer met een staafmixer voor 1 minuut.
- Voeg de boter toe en emulgeer nog 2 minuten.
- Stort het mengsel op een plaat met plasticfolie erbovenop en koel tot het spuitbaar is.
- Spuit kleine bolletjes en stop deze 30' in de diepvries.
- Maak schilfers
- Dompel de truffels in NXT pure chocolade en daarna in de schilfers
- Laat uitharden.