Kaassaus of mornaysaus

Kaassaus of mornaysaus is een klassieke Franse kaassaus op basis van een Bechamelsaus
Totale tijd: 20 minuten
Gang: Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: franse sauzen, kaassaus, mornaysaus
Porties: 4
calorieën: 200kcal

Ingrediënten
 

Instructies

  • Bereid de Bechamelsaus volgens het basisrecept.
  • Zodra de Bechamelsaus klaar is, haal van het vuur en roer de geraspte Gruyère en Parmezaanse kaas erdoor tot ze volledig zijn gesmolten.
  • Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.

Voedingswaarden

Calories: 200kcal

Je kunt de soorten kaas variëren afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.

Toepassingen

Je kan deze saus gebruiken voor hamrolletjes of hespenrolletjes met witloof, voor macaroni met ham en kaas en bij bloemkool.

 

Zie ook deze recepten

Bloemkool in witte saus
Bloemkool met witte saus is een klassieke Vlaamse bereiding waarbij zachte bloemkoolroosjes worden overgoten met een romige bechamelsaus.
Check out this recipe
Bloemkool in witte saus

 

Onze recepten voor witte sauzen

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Scroll naar boven