Porties: 4
calorieën: 200kcal
Ingrediënten
- 500 ml Bechamelsaus (verhouding 50gr boter – 50gr bloem – 500 ml volle melk – zie basisrecept)
- 100 g geraspte Gruyère kaas
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
Instructies
- Bereid de Bechamelsaus volgens het basisrecept.
- Zodra de Bechamelsaus klaar is, haal van het vuur en roer de geraspte Gruyère en Parmezaanse kaas erdoor tot ze volledig zijn gesmolten.
- Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
Voedingswaarden
Calories: 200kcal
Je kunt de soorten kaas variëren afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.
Toepassingen
Je kan deze saus gebruiken voor hamrolletjes of hespenrolletjes met witloof, voor macaroni met ham en kaas en bij bloemkool.Zie ook deze recepten
Bloemkool in witte saus
Bloemkool met witte saus is een klassieke Vlaamse bereiding waarbij zachte bloemkoolroosjes worden overgoten met een romige bechamelsaus.
Check out this recipe