🥣Quick asparagus soup from goblet

Une soupe d’asperges rapide de goblet est la réponse parfaite aux journées chargées. En seulement 25 minutes, vous pouvez préparer une soupe d’asperges crémeuse et facile à préparer, sans épluchage ni tracas. Grâce au liquide contenu dans le bocal, vous conservez la saveur typique des asperges, comme dans une soupe d’asperges classique.

Snelle aspergesoep uit bokaal

Deze snelle aspergesoep uit bokaal is romig, smaakvol en klaar in minder dan 25 minuten. Perfect als snel voorgerecht of lichte lunch.
Temps total: 25 minutes
Type de plat: Soupe
Cuisine: Belge
Keyword: asperges, étain, gobelet, soupe
Servings: 2
Calories: 150kcal

Matériel

  • 1 mixer

Ingrédients
 

  • 1 bokaal asperges (witte , ca. 330 g uitlekgewicht)
  • 30 g boter
  • 30 g bloem
  • 750 ml kippenbouillon (of anderhalve bouillon blokje en 750 ml water)
  • peper (naar smaak)
  • zout (naar smaak)

Optioneel

  • 100 ml room
  • bieslook (fijngesneden )

Instructions

  • Smelt de boter in een kookpot en voeg de bloem toe om een roux te maken.
  • Giet geleidelijk de kippenbouillon bij de roux tot je een gladde soepbasis krijgt.
  • Snijd de witte asperges in stukjes en voeg ze samen met het aspergevocht uit de bokaal toe.
  • Laat 10 minuten zacht koken zodat de smaken zich vermengen.
  • Mix de soep glad en voeg indien gewenst de room toe voor een romig resultaat.
  • Proef en werk af met peper, zout.
  • Serveer de aspergesoep warm met wat bieslook.
    Kommetje romige aspergesoep met verse bieslook erover gestrooid, geserveerd op witte achtergrond

Valeurs nutritionnelles

Calories: 150kcal | Glucides: 10g | Protéines: 5g | Fat: 9g | Lipides saturés: 5.5g

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Evaluation de la recette




Retour en haut