Kulinarische Begriffe – was bedeuten sie eigentlich?

Jeder Koch – ob Profi oder Hobbykoch – stößt früher oder später auf Begriffe wie Blanchieren, Deglacieren oder Julienne-Schneiden.
Auf dieser Seite finden Sie eine Übersicht über kulinarische Begriffe mit ihrer Bedeutung und Anwendung in der Küche. So verstehen Sie nicht nur, was sie bedeuten, sondern auch, wie Sie sie selbst anwenden können.

Grundlegende Kochtechniken

Erläuterung von Begriffen wie Backen, Pochieren, Blanchieren, Gratinieren, Schmoren, Braten usw.

Saucen und Ablenkungen

Erläuterung von Begriffen wie Mehlschwitze, Velouté, Emulsion, Liaison, Reduktion, …

Schnitttechniken

Julienne, brunoise, chiffonade, paysanne, mirepoix …

Sprache der französischen und italienischen Küche

Begriffe wie à la meunière, al dente, mise en place, amuse, confit, …

Culinair woordenboek

Es gibt 15 Namen in diesem Verzeichnis, die mit dem Buchstaben K beginnen.
K

Karameliseren
suiker wordt omgezet in karamel door verhitting op een laag vuur. Je kan lichte - blonde of donkerbruine karamel maken.

Karamelliseren
Het bruin laten kleuren van suiker door verhitting.

Keuze materieel
Gereedschap/ serviesgoed.

Klaren
het helder maken van bouillons - of het verwijderen van eiwitbestanddelen uit boter door de ze te smelten zodat de vaste bestanddelen naar de bodem zakken en je de heldere vloeistof kan afgieten. Geklaarde boter is geschikt voor het bakken bij hoge temperaturen.

Klaren of clarifiëren
Het helder maken of zuiveren van bouillon door deze langzaam met wat eiwit te verhitten en vervolgens te zeven.

Kleuren
Gebruik juiste hoeveelheid kleurstoffen.

Kneden
Ingrediënten - meestal bloem met water en/of melk en eventueel gist - boter en/of ei zo vermengen dat een deeg ontstaat. Kneden kan met de hand of met de machine worden gedaan.

Kneuzen
Specerijen of kruiden (citroengras - knoflook - peperkorrels) in een vijzel of met de platte kant van een mes beschadigen om het aroma vrij te maken.

Knippen
Vinnen van vis verwijderen.

Koelen
In het juiste materieel en bij de juiste temperatuur.

Koken
Het breiden van producten in een vloeistof bij een temperatuur van 100°C.

Kokswereld magazine
Kokswereld biedt échte verhalen ingrediënten uit de professionele keuken.

Konfijten
Inmaken in suikerstroop of garen in vetstof.

Kostprijsberekening
Maak je calculatie in de kokswereld kostprijsberekening - ontdek hoeveel je overhoudt en wat de prijs wordt.

kumquat
Een kumquat is een kleine, eetbare, ovale vrucht die lijkt op een sinaasappel, maar veel kleiner is. Hier zijn enkele kenmerken:
  • Smaak: De schil is zoet, terwijl het vruchtvlees zuur is. Kumquats worden vaak in hun geheel gegeten.
  • Gebruik: Ze worden gebruikt in marmelades, compotes, en als garnering voor salades en desserts.
  • Oorsprong: Oorspronkelijk uit Azië, nu wereldwijd geteeld.
  • Variëteiten: Er zijn verschillende soorten, zoals de Nagami en Meiwa.
  • Voedingswaarde: Rijk aan vitamine C en vezels.


Einen Eintrag vorschlagen

Kommentar verfassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Nach oben scrollen