Culinaire termen – wat betekenen ze eigenlijk?

Iedere kok – professioneel of hobby – komt vroeg of laat woorden tegen als blancheren, deglaceren of julienne snijden.
Op deze pagina vind je een overzicht van culinaire termen met hun betekenis en toepassing in de keuken. Zo begrijp je niet alleen wat ze betekenen, maar ook hoe je ze zelf kunt gebruiken.

Basis kooktechnieken

Uitleg van termen zoals bakken, pocheren, blancheren, gratineren, stoven, roerbakken, enz.

Sauzen & afleidingen

Uitleg van termen zoals roux, velouté, emulsie, liaison, reduction, …

Snijtechnieken

Julienne, brunoise, chiffonade, paysanne, mirepoix …

Franse en Italiaanse keukentaal

Termen als à la meunière, al dente, mise en place, amuse, confit, …

Culinair woordenboek

Alles | # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z | Naam toevoegen
Er zijn 5 namen in deze lijst die beginnen met de letter W.
W

Wassen
Bijvoorbeeld van aardappelen - groenten - meelspijzen en rijst.

Wecken
het steriliseren van vlees - groenten en vruchten in glazen potten - waarbij tussen het deksel en de pot een rubberen ring wordt gelegd. De inhoud van de potten wordt door het wecken verduurzaamd.

Wegen
Met diverse weegschalen en Baumé- suikerweger.

Weken
Het langzaam zacht laten worden en laten zwellen van gedroogde ingrediënten in koud vocht.

Wellen
Het in heet vocht laten zwellen van meestal gedroogde ingrediënten - zoals rozijnen.


Naam toevoegen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven