Culinaire termen

Culinair woordenboek

Alles | # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z | Naam toevoegen
Er zijn 11 namen in deze lijst die beginnen met de letter O.
O

Okonomiyaki
Hartige Japanse pannenkoek

Omhullen
Door bierbeslag halen.

Omschudden/ omkeren
Aardappelen - groente - flensjes.

Omwikkelen
Met spek - varkensnet.

Ontvetten of dégraisseren
Het verwijderen van overtollig vet van bouillon jus of saus.

Ontzilten
Het minder zout maken van ingrediënten (bijvoorbeeld ansjovis) door ze een paar uur in de melk te leggen.

Op smaak brengen of assaisonneren
Salades - farcen - soepen - sausen.

Opbinden
Bouquet garni - tournedos - vink - kip - haantje.

Opkloppen
Gekoeld of warm au- bain- marie.

Oplossen
Vaste stof omzetten in vloeistof m.b.v. vloeistof.

Opmaken of dresseren
Schalen en borden.


Naam toevoegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *