Culinaire termen – wat betekenen ze eigenlijk?

Iedere kok – professioneel of hobby – komt vroeg of laat woorden tegen als blancheren, deglaceren of julienne snijden.
Op deze pagina vind je een overzicht van culinaire termen met hun betekenis en toepassing in de keuken. Zo begrijp je niet alleen wat ze betekenen, maar ook hoe je ze zelf kunt gebruiken.

Basis kooktechnieken

Uitleg van termen zoals bakken, pocheren, blancheren, gratineren, stoven, roerbakken, enz.

Sauzen & afleidingen

Uitleg van termen zoals roux, velouté, emulsie, liaison, reduction, …

Snijtechnieken

Julienne, brunoise, chiffonade, paysanne, mirepoix …

Franse en Italiaanse keukentaal

Termen als à la meunière, al dente, mise en place, amuse, confit, …

Culinair woordenboek

Alles | # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z | Naam toevoegen
Er zijn 7 namen in deze lijst die beginnen met de letter U.
U

Uitbakken
Het door verhitting onttrekken van vet aan vette ingrediënten.

Uitbenen
Bij vlees - wild of gevogelte de botten verwijderen.

Uithollen
Groenten en fruit.

Uitpersen
Sinaasappel - citroen.

Uitrollen
Met rolstok - deegrol - machine.

Uitsnijden
Citrusvruchten.

Uitsteken
Deeg - decoratie.


Naam toevoegen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven