Varkenshaasje bakken

Varkenshaasje versneden op het bord met een portie broccoli en puree met rode bessen saus

Gebakken Varkenshaasje

Verwen Je Smaakpapillen: Perfect Gebakken Varkenshaasje
No ratings yet
Afdrukken Pin FB X
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Belgisch
Trefwoord: varken, varkenshaasje, varkensvlees
Prep Tijd: 1 uur
Kook Tijd: 25 minuten
Totale Tijd: 1 uur 25 minuten
Porties: 3
Calorieën: 170kcal

Ingrediënten

Werkwijze

  • Haal het vlees tijdig uit de frigo en laat op kamertemperatuur komen.
  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Breng de varkenshaasjes op smaak met zout en peper.
  • Verhit de olijfolie in een ovenbestendige koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de varkenshaasjes aan beide kanten goudbruin, ongeveer 2 minuten per kant.
  • Voeg de fijngehakte knoflook en tijmblaadjes toe (indien gewenst) en bak nog eens 1 minuut.
  • Bedek het vlees met alumniumfolie zodanig dat het niet uitdroogd. Plaats de pan met de varkenshaasjes in de voorverwarmde oven en bak 15-20 minuten, afhankelijk van de gewenste gaarheid. Gebruik eventueel een vleesthermometer om de kerntemperatuur te controleren.
    Varkenshaasje net uit de oven 62°C
  • Haal de pan uit de oven en voeg de boter toe. Laat de boter smelten en bedruip de varkenshaasjes ermee.
  • Laat het vlees 5 minuten rusten voordat je het aansnijdt. Tijdens het rusten zal de kerntemperatuur nog iets stijgen – 63°C voor medium rare en 70°C voor medium.
  • Snijd de varkenshaasjes in plakjes en serveer direct.

Voeding

Serving: 100g | Calories: 170kcal