Porties: 4
calorieën: 150kcal
Ingrediënten
- 500 g broccoli
- 250 g champignons
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 el olijfolie
- peper (naar smaak)
- zout (naar smaak)
- nootmuskaat (naar smaak)
Optioneel
- snuifje tijm of rozemarijn
- 1 el Parmezaanse kaas (geraspte, voor extra eiwit)
Instructies
- Snijd de broccoli in roosjes en schil de stronk; snijd deze in kleine stukjes.
- Stoof de broccoli in een stoommandje boven kokend water gedurende 5-7 minuten, tot deze beetgaar is. Haal uit het mandje en zet opzij.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
- Voeg de champignons toe en bak ze totdat ze mooi goudbruin zijn.
- Voeg de broccoli toe aan de pan en bak alles nog 3-4 minuten samen. Breng op smaak met peper, zout en eventueel tijm of rozemarijn.
- Serveer direct en garneer eventueel met geraspte Parmezaanse kaas.
Voedingswaarden
Calories: 150kcal | Carbohydrates: 8g | Protein: 7g | Fat: 7g | Fiber: 4g
Opmerkingen:
- Dit gerecht past perfect in een proteïnedieet vanwege de lage koolhydraten en goede vezels.
- Voor meer eiwitten kun je extra Parmezaanse kaas toevoegen of combineren met een portie kipfilet of tofu.
- Voor een extra bite kun je wat gehakte noten, zoals walnoten of hazelnoten, toevoegen (optioneel in beperkte hoeveelheid).