Broccoli met champignons

Een eenvoudig en voedzaam gerecht, ideaal voor een proteïnedieet.
Totale tijd: 35 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Belgisch
Trefwoord: broccoli, champignons, proteïnedieet
Porties: 4
calorieën: 150kcal

Ingrediënten
 

Optioneel

  • snuifje tijm of rozemarijn
  • 1 el Parmezaanse kaas (geraspte, voor extra eiwit)

Instructies

  • Snijd de broccoli in roosjes en schil de stronk; snijd deze in kleine stukjes.
  • Stoof de broccoli in een stoommandje boven kokend water gedurende 5-7 minuten, tot deze beetgaar is. Haal uit het mandje en zet opzij.
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
  • Voeg de champignons toe en bak ze totdat ze mooi goudbruin zijn.
  • Voeg de broccoli toe aan de pan en bak alles nog 3-4 minuten samen. Breng op smaak met peper, zout en eventueel tijm of rozemarijn.
  • Serveer direct en garneer eventueel met geraspte Parmezaanse kaas.

Voedingswaarden

Calories: 150kcal | Carbohydrates: 8g | Protein: 7g | Fat: 7g | Fiber: 4g

 

Opmerkingen:

  • Dit gerecht past perfect in een proteïnedieet vanwege de lage koolhydraten en goede vezels.
  • Voor meer eiwitten kun je extra Parmezaanse kaas toevoegen of combineren met een portie kipfilet of tofu.
  • Voor een extra bite kun je wat gehakte noten, zoals walnoten of hazelnoten, toevoegen (optioneel in beperkte hoeveelheid).

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Scroll naar boven