Roerei met toast en zongedroogde tomaten

Roerei met toast en zongedroogde tomaten

Romig roerei op knapperige toast, verrijkt met de diepe smaken van zongedroogde tomaten
3 from 1 vote
Afdrukken Pin FB X Rate
Gang: Ontbijt
Keuken: Italiaans, Vlaams
Trefwoord: ei
Totale Tijd: 15 minuten
Porties: 4
Calorieën: 200kcal

Ingrediënten

  • 4 st eieren
  • 4 sneetjes brood (naar keuze)
  • 1/4 kopje zongedroogde tomaten (met wat extra vocht)
  • 1 el melk of room
  • 1 el boter of olijfolie
  • zout en peter
  • verse kruiden (bieslook / peterselie) (optioneel)

Werkwijze

  • Hak de zongedroogde tomaten fijn en zet ze opzij.
  • Toast het brood
  • Breek de eieren in een kom, voeg de melk of room toe (indien gebruikt) en klop ze goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm in de pan wat boter of olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte zongedroogde tomaten toe en bak ze kort. Giet vervolgens het eimengsel in de pan.
  • Blijf constant roeren met een spatel, zodat de eieren langzaam stollen en een romige textuur krijgen.
  • Zodra de eieren bijna volledig gestold zijn maar nog steeds een beetje vloeibaar, haal je de pan van het vuur. (Ze zullen verder garen door de restwarmte.) Serveer de roerei onmiddellijk op de toast. Garneer eventueel met verse kruiden en/of geraspte kaas.

Voeding

Calories: 200kcal

Foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating