Uitsmijter Deluxe met Tête de Moine

Toast met Tête de Moine

Uitsmijter Deluxe met Tête de Moine

Een verrukkelijke draai aan de klassieke uitsmijter, nu met de elegante smaak van Tête de Moine kaas.
4 from 1 vote
Afdrukken Pin FB X Rate
Gang: Ontbijt
Keuken: Vlaams
Trefwoord: spiegelei, tête de moine, toast
Totale Tijd: 20 minuten
Porties: 4
Calorieën: 362kcal

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 4 sneden brood (oud brood of toast brood …wat je verkiest)
  • 4 st eieren
  • 100 gr Tête de Moine (geschaafd)
  • peper en zout
  • kruiden naar keuze (optioneel)
  • 1 klontje boter of olijfolie

Werkwijze

  • Verwarm een beetje boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Breek de eieren voorzichtig in de pan en laat ze 2-3 minuten bakken, of tot het eiwit gestold is maar de dooier nog lopend is.
  • Terwijl de eieren bakken, rooster je het brood tot het knapperig is.
  • Leg elk ei op een sneetje geroosterd brood.
  • Schaaf de Tête de Moine kaas met de girolle en verdeel deze over de eieren.
  • Breng op smaak met zout en peper, en garneer met verse kruiden indien gewenst.
  • Serveer onmiddellijk met een frisse salade aan de zijkant.

Voeding

Calories: 362kcal

Notities

 
  • Maak van een eenvoudige uitsmijter een luxueuze traktatie door het gebruik van Tête de Moine kaas.
  • De rijke en licht nootachtige smaak van de kaas geeft een verfijnde touch.
  • Voeg wat verse kruiden toe voor een extra smaakdimensie.
  • Serveer met een frisse salade voor een evenwichtig ontbijt of lunch.
  • Een simpel, maar smaakvol gerecht dat zeker indruk zal maken.

Foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating