Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
Verhinder dat je scherm uitvalt
Broccoli met champignons
Een eenvoudig en voedzaam gerecht, ideaal voor een proteïnedieet.
Totale tijd:
35
minuten
minuten
Gang:
Bijgerecht
Keuken:
Belgisch
Trefwoord:
broccoli, champignons, proteïnedieet
Servings:
4
Calories:
150
kcal
Ingrediënten
1x
2x
3x
▢
500
g
broccoli
▢
250
g
champignons
▢
1
ui
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
el olijfolie
▢
peper
(naar smaak)
▢
zout
(naar smaak)
▢
nootmuskaat
(naar smaak)
Optioneel
▢
snuifje
tijm of rozemarijn
▢
1
el
Parmezaanse kaas
(geraspte, voor extra eiwit)
Instructies
Snijd de broccoli in roosjes en schil de stronk; snijd deze in kleine stukjes.
Stoof de broccoli in een stoommandje boven kokend water gedurende 5-7 minuten, tot deze beetgaar is. Haal uit het mandje en zet opzij.
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
Voeg de champignons toe en bak ze totdat ze mooi goudbruin zijn.
Voeg de broccoli toe aan de pan en bak alles nog 3-4 minuten samen. Breng op smaak met peper, zout en eventueel tijm of rozemarijn.
Serveer direct en garneer eventueel met geraspte Parmezaanse kaas.
Voedingswaarden
Calories:
150
kcal
|
Carbohydrates:
8
g
|
Protein:
7
g
|
Fat:
7
g
|
Fiber:
4
g
Opmerkingen:
Dit gerecht past perfect in een proteïnedieet vanwege de lage koolhydraten en goede vezels.
Voor meer eiwitten kun je extra Parmezaanse kaas toevoegen of combineren met een portie kipfilet of tofu.
Voor een extra bite kun je wat gehakte noten, zoals walnoten of hazelnoten, toevoegen (optioneel in beperkte hoeveelheid).