Volg mij op mijn Facebook pagina.

Pralines met speculaas

Traditioneel Genot: Speculaas Pralines voor een Kruidige Traktatie
Totale tijd: 3 uur
Gang: Dessert
Keuken: Belgisch
Trefwoord: belgische chocolade, chocolade, ganache, pralines
Porties: 144 stuks
calorieën: 47kcal

Materiaal

  • 1 paletmes of plamuurmes
  • 6 mallen iedere mal voor 24 stuks van 8 gr
  • 1 spuitbus met pure alcohol

Ingrediënten
 

Voor de ganache

  • 250 g boter
  • 150 g hazelnoot praliné
  • speculaaskruiden
  • 400 g chocolade (melk / gesmolten / niet getempereerd)

Voor de praline vorm

  • 200 g chocolade (witte / getempereerd voor 2 mallen)
  • 200 g chocolade (melk / getempereerd voor 2 mallen)
  • 200 g chocolade (fondant / getempereerd voor 2 mallen)

Instructies

Voorbereiding

  • Maak de mallen proper.
  • Spuit in met zuivere alcohol.
    mallen inspuiten met alcohol
  • Laat een 10' minuten drogen.

Mouleren

  • Vul met elke soort chocolade 2 vormen. Verwijder overtollige chocolade met het paletmes.
  • Leg een 15-tal seconden op de triltafel zodanig dat resterende luchtbellen verdwijnen.
  • Draai om en laat een 5-tal seconden uitlekken.
  • Verwijder de overtollige chocolade met een paletmes.
  • Zet de mal rechtop op een keukenpapier gedurende een 10-tal minuten
    blank
  • Verwijder daarna met behulp van een paletmes de overtollige chocolade.

Vulling

  • Meng de kruiden in de boter. Meng eventueel met de machine zodanig dat de boter goed mals wordt.
  • Voeg de praline en de chocolade toe. Meng goed.
  • Laat even afkoelen tot onder de 30°C en giet de massa in de spuitzak.
  • Vul de vormen. Klop even met de vorm op tafel om de vulling evenredig te verspreiden. Blijf minstens 2 mm van de rand.
    Gemouleerde pralines met een vulling van speculoos
  • Zet in de frigo en laat de vulling flink afkoelen.

Afwerking

  • Overgiet de mallen met chocolade.
  • Schreep af met behulp van een paletmes.
  • Laat even staan en zet dan een 20-tal minuten in de frigo.
  • Haal de pralines uit de mal met 1 klopbeweging.

Voedingswaarden

Serving: 8g | Calories: 47kcal

bron en inspiratie – CVO Gent – Cursus Eenvoudige Chocolade

 

Alle recepten met pralines

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Scroll naar boven