Dompelpralines – Malaga

Ontdek de rijke smaken van melkchocolade gecombineerd met cognac-geweekte rozijnen in deze heerlijke Malaga pralines
Totale tijd: 3 uur
Gang: Dessert
Keuken: Belgisch, Frans
Trefwoord: dompelpralines, pralines
Porties: 50 st

Materiaal

  • praline snijder

Ingrediënten
 

Ganache

  • 80 g room
  • 20 g melk
  • 60 g rozijnen (geweekt in cognac)
  • 350 g chocolade (melk – gesmolten – niet getempereerd)

Bodem

  • 100 g chocolade (fondant – getempereerd)

Dompelen

  • 400 g chocolade (naar keuze – getempereerd)

Afwerking

  • 50 rozijnen

Instructies

Ganache

  • Breng de room, melk aan de kook.
  • Giet het hete mengsel over de reeds gesmolten melkchocolade en roer goed.
  • Spreid het mengsel uit tot een dikte van 1 cm op bakpapier. Gebruik hoogtelatten of kader.
    Mokka Praline uitsmeren
  • Laat opstijven, eventueel in de frigo om het proces te versnellen.

Bodem

  • Breng na het opstijven een dun laagje getempereerde fondant chocolade aan. .
  • Verwijder nu pas de hoogtelatten of de kader, eventueel met behulp van een scherp mes langs de randen snijden
  • Laat enkele minuten opstijven. Leg een extra papier op de chocolade en draai. Verwijder het papier dat nu van boven ligt.
  • Snij in vierkantjes met behulp van de praline snijder. Wacht niet tot de bodem volledig is uitgehard – dit bemoeilijkt het versnijden.

Dompelen

  • Pralineer in je favoriete chocolade. Dompel in de chocolade met de onderkant naar boven, draai om met een vork. Dompel enkele keren – verwijder overtollige chocolade en leg op een papier.

Afwerking

  • Leg op ieder praline een druppel chocolade en erop een rozijn.
    Dompelpralines Malaga - het aanbrengen van een druppel chocolade en rozijn
  • Zet in de frigo.

bron en inspiratie – CVO Gent – Cursus Eenvoudige Chocolade

Recepten met dompelpralines

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Scroll naar boven