Pralines met ganache van limoen en pistache

Pralines met limoen en pistache

Pralines met ganache van limoen en pistache

Frisse Twist: Limoen en Pistache Pralines voor een Zomerse Zoetheid
4 from 1 vote
Afdrukken Pin FB X Rate
Gang: Dessert
Keuken: Belgisch
Trefwoord: belgische chocolade, chocolade, ganache, pralines
Totale Tijd: 3 uur
Porties: 144 stuks
Calorieën: 47kcal

Benodigdheden

  • 1 paletmes of plamuurmes
  • 6 mallen iedere mal voor 24 stuks van 8 gr
  • 1 spuitbus met pure alcohol
  • 1 mixer

Ingrediënten

Voor de ganache

  • 250 gr room
  • 1 zeste limoen
  • 80 gr honing
  • 250 gr chocolade melk / gesmolten / niet getempereerd
  • 250 gr chocolade fondant / gesmolten / niet getempereerd
  • 20 gr pistache pasta

Voor de praline vorm

  • 200 gr chocolade witte / getempereerd voor 2 mallen
  • 200 gr chocolade melk / getempereerd voor 2 mallen
  • 200 gr chocolade fondant / getempereerd voor 2 mallen

Werkwijze

Voorbereiding

  • Maak de mallen proper.
  • Spuit in met zuivere alcohol.
    mallen inspuiten met alcohol
  • Laat een 10' minuten drogen.

Mouleren

  • Vul met elke soort chocolade 2 vormen. Verwijder overtollige chocolade met het paletmes.
  • Leg een 15-tal seconden op de triltafel zodanig dat resterende luchtbellen verdwijnen.
  • Draai om en laat een 5-tal seconden uitlekken.
  • Verwijder de overtollige chocolade met een paletmes.
  • Zet de mal rechtop op een keukenpapier gedurende een 10-tal minuten
  • Verwijder daarna met behulp van een paletmes de overtollige chocolade.

Vulling

  • Breng de room, de zeste en de honing aan de kook.
  • Trek er folie over, laat 15 minuten infuseren.
  • Warm terug op en giet door een zeef over de melk- en fondant chocolade.
  • Voeg de pistachepasta toe en mix met de staafmixer.
  • Laat even afkoelen tot onder de 30°C en giet de massa in de spuitzak.
  • Vul de vormen. Klop even met de vorm op tafel om de vulling evenredig te verspreiden. Blijf minstens 2 mm van de rand.
  • Zet in de frigo en laat de vulling flink afkoelen.

Afwerking

  • Overgiet de mallen met chocolade.
  • Schreep af met behulp van een paletmes.
  • Laat even staan en zet dan een 20-tal minuten in de frigo.
  • Haal de pralines uit de mal met 1 klopbeweging.

Voeding

Serving: 8gr | Calories: 47kcal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating