Porties: 144 stuks
calorieën: 47kcal
Materiaal
- 1 paletmes of plamuurmes
- 6 mallen iedere mal voor 24 stuks van 8 gr
- 1 spuitbus met pure alcohol
Ingrediënten
Voor de ganache
- 250 g boter
- 150 g hazelnootpraliné
- speculaaskruiden
- 400 g chocolade (melk / gesmolten / niet getempereerd)
Instructies
Mouleren
- Vul met elke soort chocolade 2 vormen. Verwijder overtollige chocolade met het paletmes.
- Leg een 15-tal seconden op de triltafel zodanig dat resterende luchtbellen verdwijnen.
- Draai om en laat een 5-tal seconden uitlekken.
- Verwijder de overtollige chocolade met een paletmes.
- Zet de mal rechtop op een keukenpapier gedurende een 10-tal minuten
- Verwijder daarna met behulp van een paletmes de overtollige chocolade.
Vulling
- Meng de kruiden in de boter. Meng eventueel met de machine zodanig dat de boter goed mals wordt.
- Voeg de praline en de chocolade toe. Meng goed.
- Laat even afkoelen tot onder de 30°C en giet de massa in de spuitzak.
- Vul de vormen. Klop even met de vorm op tafel om de vulling evenredig te verspreiden. Blijf minstens 2 mm van de rand.
- Zet in de frigo en laat de vulling flink afkoelen.
Afwerking
- Overgiet de mallen met chocolade.
- Schreep af met behulp van een paletmes.
- Laat even staan en zet dan een 20-tal minuten in de frigo.
- Haal de pralines uit de mal met 1 klopbeweging.
Voedingswaarden
Serving: 8g | Calories: 47kcal