Porties: 6
calorieën: 250kcal
Ingrediënten
- 500 g spruitjes (schoongemaakt en gehalveerd)
- 1 kg aardappelen (geschild en grote in 2 snijden)
- 200 g gerookte spekblokjes
- 25 g boter
- 100 ml melk
- Zout en peper naar smaak
- Verse nootmuskaat (optioneel)
Instructies
- Kuis de spruitjes, indien gewenst halveer of snij in kwartjes. Kook gaar in licht gezouten. (In geheel : 10 Ã 15 minuten – gehalveerd of in kwartjes : 5 Ã 10 minuten).
- Schil de aardappelen en kook gaar in licht gezouten water in 20 minuten.
- Bak de spekblokjes krokant.
- Pureer en werk af met boter en melk.
- Kruid af met peper, zout en nootmuskaat. Opgelet, spek is zoutig!
- Voeg alles samen en serveer.
Voedingswaarden
Calories: 250kcal
Variaties
- Voeg een ui en/of een teentje look toe bij het bakken van de spekblokjes.
- Bak de spruitjes kort maar hevig aan voor een krokant korstje