Salade met Geitenkaas, Appel en Walnoten

Een frisse, zomerse salade met zachte geitenkaas, krokante walnoten, dunne schijfjes appel en een zoete balsamicodressing. Perfect als lunch of licht voorgerecht.
Gesamtzeit: 15 Minuten
Servings: 4
Calories: 307kcal

Zutaten
 

  • 150 g veldsla
  • 1 appel (bijv. Jonagold of Pink Lady, in dunne schijfjes)
  • 120 g geitenkaas (zachte, in plakjes)
  • 50 g walnoten
  • 2 el honing
  • 2 el balsamicocrème (voor garnering)
  • Peper (naar smaak)
  • Zout (naar smaak)

Anleitungen

  • Was en droog de veldsla. Snijd de appel in dunne schijfjes.
  • Verdeel de veldsla over de borden. Schik de appelschijfjes mooi rond de sla.
  • Leg de plakjes geitenkaas op de sla. Strooi de walnoten erover.
  • Druppel honing over de geitenkaas. Werk af met een paar strepen balsamicocrème. Kruid licht met peper en zout.
  • Serveer onmiddellijk, zo blijft de appel fris en de kaas zacht.

Voedingswaarden

Calories: 307kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 9g | Fat: 22g | Fiber: 3g

Opmerkingen en varianten:

  • 🍯 Geen fan van honing? Probeer agavesiroop of een beetje ahornsiroop.
  • 🥗 Liever wat extra bite? Voeg wat croutons of geroosterde pijnboompitten toe.
  • 🍏 Gebruik gerust een mix van rode en groene appels voor kleurvariatie.
  • 🧀 Fan van warm? Leg de geitenkaas kort onder de grill voor een lauwwarme versie.

Kommentar verfassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Rezept Bewertung




Nach oben scrollen