Porties: 7
Ingrediënten
- soezendeeg
- banketbakkersroom
- 400 g room (volle)
- 200 g fondant
- 1 kl kleurstof (gele)
- 3 bananen
- 50 ml abrikozengelei
Instructies
- Maak de banketbakkersroom zoals in het recept, laat afkoelen.
- Klop de room tot slagroom en zet even in de frigo.
- Maak de soezendeeg zoals in het recept.
- Spuit de soezen op een licht ingevette bakplaat in een boogje, ongeveer 12cm.
- Bak de soezen af – 190°C – 15 à 20 minuten of tot ze mooi licht bruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster
- Warm de fondant lichtjes op tot ze vloeibaar is (maar toch nog dik). Doe de kleurstof erbij.
- Doppeer de soezen in de fondant. Laat opstijven.
- Snij de soezen open.
- Met behulp van een spuitzak, douille 12, kan je de bodem vullen met banketbakkersroom.
- Met behulp van een spuitzak, gekartelde douille 12? kan de bovenop de slagroom spuiten van links naar rechts.
- Indien onvoldoende vloeiend, warm de abrikozengelei op.
- Snij de banaan (schuin) in partjes en leg op de slagroom. Bestrijk met de (afgekoelde) abrikozengelei (=abrikoteren)
- Dek af met het dekselstje. Druk zacht alles samen.
- Optioneel kan je dit afwerken met wat koffieextra losgeroerd met kirsch. Met een fijn borsteltje kan je op de opgedroogde fondant enkele strepen trekken.
Om banaansoezen te maken heb je ook volgende recepten nodig.
Soezendeeg of soezenbeslag
Soezendeeg
Een klassiek recept voor luchtige en heerlijke soezen. Perfect voor éclairs, zwaantjes, …
Check out this recipeBanketbakkersroom
Banketbakkersroom of Crème Pâtissière
Een veelzijdige banketbakkersroom die vaak gebruikt wordt als vulling voor gebak, taarten, éclairs en andere zoete lekkernijen.
Check out this recipe