Vegan truffel – Comaschi 2
Ontdek de zachte, romige smaken van deze luxe vegan truffels, verrijkt met de zachtheid van melkchocolade.
Afdrukken
Pin
FB
X
Rate
Porties: 50 truffefels
Ingrediënten
Ganache
- 185 gr erwtenmelk
- 30 gr trimoline
- 60 gr dextrose
- 535 gr NXT melkchocolade
- 90 gr margarine vegetarisch
Afwerking
- 40 gr dextrose
- 400 gr vegan chocolade getempeerd / fondant of melk
Werkwijze
- Verwarm erwtenmelk, trimoline en dextrose tot 80°C.
- Giet het verwarmde mengsel over de chocolade en emulgeer met een staafmixer gedurende 1 minuut.
- Voeg de boter toe en emulgeer nog 2 minuten.
- Giet het mengsel op een plaat en dek af met plasticfolie tot het spuitbaar is.
- Spuit kleine bolletjes en stop deze 30' in de diepvries.
- Haal de bolletjes door getempereerde chocolade en rol ze daarna door dextrose.