Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Instruction Images
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
Verhinder dat je scherm uitvalt
Vegan truffel - Comaschi 2
Ontdek de zachte, romige smaken van deze luxe vegan truffels, verrijkt met de zachtheid van melkchocolade.
Totale tijd:
2
uur
uur
30
minuten
minuten
Gang:
Dessert
Keuken:
dessert, veganistisch
Trefwoord:
truffels, vegan truffels
Porties:
50
truffefels
Ingrediënten
1x
2x
3x
Ganache
▢
185
g
erwtenmelk
▢
30
g
trimoline
▢
60
g
dextrose
▢
535
g
NXT melkchocolade
▢
90
g
margarine
(vegetarisch)
Afwerking
▢
40
g
dextrose
▢
400
g
vegan chocolade
(getempeerd / fondant of melk)
Instructies
Verwarm erwtenmelk, trimoline en dextrose tot 80°C.
Giet het verwarmde mengsel over de chocolade en emulgeer met een staafmixer gedurende 1 minuut.
Voeg de boter toe en emulgeer nog 2 minuten.
Giet het mengsel op een plaat en dek af met plasticfolie tot het spuitbaar is.
Spuit kleine bolletjes en stop deze 30' in de diepvries.
Haal de bolletjes door getempereerde chocolade en rol ze daarna door dextrose.
bron en inspiratie – CVO Gent – Cursus Eenvoudige Chocolade
Recepten met vegan truffels
Vegan Sinaasappel-Bresilienne Truffels
Vegan Frambozen Truffels
Vegan Kumquat Truffels
Vegan truffel : Banaan-Kokos Truffels
Vegan truffel - Comaschi 2
Vegan truffel - Comaschi 1