Soezendeeg

Een klassiek recept voor luchtige en heerlijke soezen. Perfect voor éclairs, zwaantjes, …
Porties: 8 st

Ingrediënten
 

  • 100 ml water
  • 50 g boter
  • 75 g bloem
  • 2-3 eieren (afhankelijk van de consistentie)
  • Snuifje zout

Instructies

  • Verzamel alle ingrediënten en materialen.
  • Breng het water, boter met een beetje zout aan de kook.
  • Haal van het vuur en voeg de bloem in één keer toe en roer. Zet het terug op een matig vuur en blijf roeren. Het deeg is klaar voor de volgende stap als je het hoort sissen en als het licht aanbakt aan de bodem. Dit kan enkele minuten duren. Blijven roeren.
  • Doe de deeg in een een koude kom en voeg het eerste ei toe. Blijf roeren tot het ei volledig is opgenomen.
  • Wissel je niet van pan dan is de kans groot dat je ei gebakken wordt.
  • De deeg mag terug in de warme kom. De kom hoeft niet meer op het vuur.
  • Voeg het volgende ei toe als het vorige ei volledig is opgenomen. Voeg het laatste ei beetje per beetje toe tot het beslag de juiste dikte heeft. Het beslag heeft de juist consistentie als deze als een driehoek aan de spatel blijft hangen.
  • Het deeg is klaar om te gebruiken in je bereiding. Als je deze gebruikt voor de klassieke eclairs kan je er max. 8 stuks uithalen.

 

Meer soezen

 
 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Scroll naar boven