Kippenbouillon

Een klassieke bouillon op basis van kip en groenten. Ideaal als basis voor soepen, sauzen en stoofgerechten.
Totale tijd: 2 uur
Gang: Hoofdgerecht, Soep
Keuken: Frans
Trefwoord: bouillon, kippenbouillon, kippenfond, kippenfumet
Servings: 3 l
Calories: 40kcal

Ingrediënten
 

  • 1 hele soepkip (of 1,5 kg kipkarkassen en bouten)
  • 3 uien (grof gesneden)
  • 3 wortelen (grof gesneden)
  • 3 stengels selder (grof gesneden)
  • 1 prei (wit en groen, grof gesneden)
  • 1 bouquet garni (laurier, tijm, peterseliestelen, eventueel preigroen)
  • 4 liter koud water
  • 10 peperbolletjes
  • Zout (naar smaak)

Instructies

  • Spoel de kip en karkassen goed onder koud water.
  • Leg in een grote kookpot en overgiet met 4 liter koud water.
  • Breng langzaam aan de kook en schuim het oppervlak regelmatig af.
  • Voeg de groenten toe en laat 10 minuten zachtjes trekken.
  • Voeg het bouquet garni en de peperbolletjes toe.
  • Laat 1,5 à 2 uur zachtjes trekken (niet laten doorkoken, enkel zacht pruttelen).
  • Haal kip en groenten uit de bouillon, zeef door een fijne zeef of neteldoek.
  • Breng licht op smaak met zout.
  • Gebruik onmiddellijk of laat afkoelen en vries in porties in.

Voedingswaarden

Serving: 250ml | Calories: 40kcal | Carbohydrates: 1g | Protein: 7g | Fat: 1g

 

 

Recepten met kippenbouillon

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Scroll naar boven