Servings: 3 l
Calories: 40kcal
Ingrediënten
- 1 hele soepkip (of 1,5 kg kipkarkassen en bouten)
- 3 uien (grof gesneden)
- 3 wortelen (grof gesneden)
- 3 stengels selder (grof gesneden)
- 1 prei (wit en groen, grof gesneden)
- 1 bouquet garni (laurier, tijm, peterseliestelen, eventueel preigroen)
- 4 liter koud water
- 10 peperbolletjes
- Zout (naar smaak)
Instructies
- Spoel de kip en karkassen goed onder koud water.
- Leg in een grote kookpot en overgiet met 4 liter koud water.
- Breng langzaam aan de kook en schuim het oppervlak regelmatig af.
- Voeg de groenten toe en laat 10 minuten zachtjes trekken.
- Voeg het bouquet garni en de peperbolletjes toe.
- Laat 1,5 à 2 uur zachtjes trekken (niet laten doorkoken, enkel zacht pruttelen).
- Haal kip en groenten uit de bouillon, zeef door een fijne zeef of neteldoek.
- Breng licht op smaak met zout.
- Gebruik onmiddellijk of laat afkoelen en vries in porties in.
Voedingswaarden
Serving: 250ml | Calories: 40kcal | Carbohydrates: 1g | Protein: 7g | Fat: 1g