Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
Verhinder dat je scherm uitvalt
Kippenbouillon
Een klassieke bouillon op basis van kip en groenten. Ideaal als basis voor soepen, sauzen en stoofgerechten.
Totale tijd:
2
uur
uur
Gang:
Hoofdgerecht, Soep
Keuken:
Frans
Trefwoord:
bouillon, kippenbouillon, kippenfond, kippenfumet
Servings:
3
l
Calories:
40
kcal
Ingrediënten
1x
2x
3x
▢
1
hele
soepkip
(of 1,5 kg kipkarkassen en bouten)
▢
3
uien
(grof gesneden)
▢
3
wortelen
(grof gesneden)
▢
3
stengels
selder
(grof gesneden)
▢
1
prei
(wit en groen, grof gesneden)
▢
1
bouquet garni
(laurier, tijm, peterseliestelen, eventueel preigroen)
▢
4
liter
koud water
▢
10
peperbolletjes
▢
Zout
(naar smaak)
Instructies
Spoel de kip en karkassen goed onder koud water.
Leg in een grote kookpot en overgiet met 4 liter koud water.
Breng langzaam aan de kook en schuim het oppervlak regelmatig af.
Voeg de groenten toe en laat 10 minuten zachtjes trekken.
Voeg het bouquet garni en de peperbolletjes toe.
Laat 1,5 à 2 uur zachtjes trekken (niet laten doorkoken, enkel zacht pruttelen).
Haal kip en groenten uit de bouillon, zeef door een fijne zeef of neteldoek.
Breng licht op smaak met zout.
Gebruik onmiddellijk of laat afkoelen en vries in porties in.
Voedingswaarden
Serving:
250
ml
|
Calories:
40
kcal
|
Carbohydrates:
1
g
|
Protein:
7
g
|
Fat:
1
g
Recepten met kippenbouillon
Kippenbouillon
Paprikasoep met Heks’nkaas
Zoet-pittige Chinese Tomatensoep met Kip en Appelmoes