Porties: 4
Ingrediënten
- 800 g hertengebraad
- 2 el boter
- 1 el olijfolie
- 2 teenjtes knoflook (geplet)
- 3 takjes tijm
- 2 takjes rozemarijn
- zout (naar smaak)
- peper (naar smaak)
Instructies
- Haal het hertengebraad minimaal 30 minuten voor het koken uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen. Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bestrooi het hertengebraad met zout en peper.
- Verhit de boter en olijfolie in een ovenbestendige pan op middelhoog vuur. Voeg de geplette knoflookteentjes, tijm, rozemarijn toe.
- Plaats het braadstuk in de hete pan en bak het rondom mooi bruin, ongeveer 2 minuten per kant. Overgiet constant met de gesmolten boter en kruiden.
- Plaats de pan met het aangebraden hertengebraad in de voorverwarmde oven. Braad gedurende 15 minuten of tot het vlees een kerntemperatuur van 52°C bereikt voor een rosé resultaat.
- Haal het braadstuk uit de oven en dek het af met aluminiumfolie. Laat het vlees 5 minuten rusten zodat de sappen zich kunnen herverdelen. De kerntemperatuur zal stijgen tot ongeveer 53-54°C.
- Snijd het hertengebraad in dunne plakken van 1cm of iets meer en serveer onmiddellijk.
Tips
- Gebruik een vleesthermemometer voor de nauwkeurigste bereiding.
- Om de smaken van de aromaten (look, peper, zout, tijm, rozemarijn, … zo goed mogelijk in het vlees te laten opnemen is het goed om tijdens het bakken constant het vlees te overgieten met de gesmolten boter/olijfolie.