Frangipane taart

Frangipane taart

Mijn favoriete taart - Verwen uzelf met een heerlijke frangipanetaart, een traditioneel gebak gemaakt van een amandelvulling en een deeg bodem, een perfecte toevoeging aan elke gelegenheid
5 from 1 vote
Afdrukken Pin FB X Rate
Gang: Nagerecht
Keuken: Belgisch
Trefwoord: frangipane, taart
Totale Tijd: 2 uur
Porties: 8
Calorieën: 467kcal

Benodigdheden

  • taartvorm +-22 cm
  • deegrol
  • bakparels
  • keukenweegschaal
  • pannenlikker
  • bakborstel

Ingrediënten

Vulling

Suikertopje

Werkwijze

  • Haal de boter uit de frigo en laat op kamertermperatuur komen.
  • Verwarm de oven tot 180°C.

De bodem

  • Smelt een beetje boter in de microgolf.
  • Gebruik de bakborstel en smeer de bakvorm in met de gesmolten boter.
  • Gooi een beetje bloem in de bakvorm en draai de bakvorm goed rond zodanig dat de bloem goed verspreid is. Overtollig bloem verwijderen we.
  • Haal de deeg uit de verpakking en rol deze wat extra uit met behulp van de deegrol.
  • Leg de deeg in de bakvorm en druk voorzichtig aan.
  • Verwijder het overtollig deeg door met de deegrol over de randen te rollen.
  • TIP : Je kan het overtollige deeg gebruiken om slieren te maken en deze gekruist over de taart te leggen.
  • Prik met behulp van een vork voldoende gaten in het deeg (zowel bodem als rand) om te verhinderen dat het deeg te veel rijst.
  • Leg bakpapier over het deeg en vul met de bakparels. Druk voorzichtig aan.
  • Bak de deeg tot 15 minuten in een oven van 180°C.

De vulling

  • Verzamel alle ingrediënten en weeg af.
  • Doe de boter in de kom van de keukenrobot samen met de kristalsuiker. Laat even zacht draaien.
  • Voeg daarna opeenvolgend met tussen in wat draaitijd toe ... De eieren - amandelpoeder - bloemsuiker - bloem - melk - amandelextract.

Het bakken

  • Laat de oven op 160°C voorverwarmen.
  • De taartdeeg is ondertussen gebakken.
  • Indien voldoende afgekoeld smeer de bodem in met een (dikke?) laag abrikozen confituur
  • Verspreid de taartvulling over de taart en maak dit egaal met behulp van een pannenlekker.
  • TIP : Indien je nog wat deeg over hebt kan je "latjes" maken van 1 cm breed en dit diagonaal over de taart verspreiden.
  • Bak af in de oven tot 35 min.

Afwerking

  • Meng de bloemsuiker met het eiwit en het citroensap in een kommetje. Giet het over de afgekoelde taart.

Voeding

Calories: 467kcal | Carbohydrates: 73g | Protein: 11g | Fat: 17g

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating