Hertengebraad – stap voor stap

Heerlijk sappig hertengebraad, eerst aangebraden in boter met knoflook en kruiden, daarna perfect afgemaakt in de oven voor een mooie rosé kleur. Serveer met een veenbessen-portsaus voor de ultieme wildsmaak.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Belgisch, Wild
Trefwoord: feestelijke snacks, hertengebraagd, kerstgerecht, wildgerecht
Porties: 4

Ingrediënten
 

Instructies

  • Haal het hertengebraad minimaal 30 minuten voor het koken uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen. Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bestrooi het hertengebraad met zout en peper.
  • Verhit de boter en olijfolie in een ovenbestendige pan op middelhoog vuur. Voeg de geplette knoflookteentjes, tijm, rozemarijn toe.
  • Plaats het braadstuk in de hete pan en bak het rondom mooi bruin, ongeveer 2 minuten per kant. Overgiet constant met de gesmolten boter en kruiden.
  • Plaats de pan met het aangebraden hertengebraad in de voorverwarmde oven. Braad gedurende 15 minuten of tot het vlees een kerntemperatuur van 52°C bereikt voor een rosé resultaat.
  • Haal het braadstuk uit de oven en dek het af met aluminiumfolie. Laat het vlees 5 minuten rusten zodat de sappen zich kunnen herverdelen. De kerntemperatuur zal stijgen tot ongeveer 53-54°C.
  • Snijd het hertengebraad in dunne plakken van 1cm of iets meer en serveer onmiddellijk.
    Hertengebraad - netjes snijden

 
 

Tips

  • Gebruik een vleesthermemometer voor de nauwkeurigste bereiding.
  • Om de smaken van de aromaten (look, peper, zout, tijm, rozemarijn, … zo goed mogelijk in het vlees te laten opnemen is het goed om tijdens het bakken constant het vlees te overgieten met de gesmolten boter/olijfolie.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Scroll naar boven