Servings: 4
Ingrediënten
Krielaardappelen (of krielpatatjes)
Instructies
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C (hete lucht).
- Was de krielaardappelen en halveer ze (schillen hoeft niet).
- Schil de wortelen en snijd stukken van 6cm lang. Daarna snij je in de lengte in 2 en nogmaals in 2 (dus in 4 😉 ). Je kan evengoed in plakjes snijden als je dit verkiest.
Kruiden
- Kruiden afzonderlijk de krielaardappelen met olijfolie, za-atar, rozemarijn takjes, look, zout en peper.
- Meng de wortelen met olijfolie, tijm, honing, zout en peper.
- Leg aardappelen en wortelen elk aan één kant van een bakplaat.
Bakken
- Plaats de bakplaat in het midden van de oven en rooster 40–45 minuten tot alles goudbruin en gaar is. Roer ieder kwartier.
- Proef al even in het laatste kwartier en kruid de krielaardappelen en wortelen bij naar wens. Laat deze dan nog even kort verder grillen tot ze gaar zijn.
💡 Tips
- Heb je liever een zachter resultaat met minder kleur? Verlaag dan de temperatuur naar 170°C en verleng de gaartijd tot 55–60 minuten.
- Voeg de laatste 10 minuten wat kerstomaten toe voor extra kleur en frisheid.