Culinair woordenboek

Tous | # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z | Envoyer un nom
Il y a 4 noms dans ce répertoire commençant par la lettre Z.
Z

Zarzuela
Catalaans gerecht met verschillende soorten vis - schaal-en schelpdieren - gestoofd in uien - paprika - tomaten - knoflook en olijfolie. Het wordt geserveerd met croutons - citroen en peterselie.

Zeste
Zeste is de fijn geraspte schil van citrusvruchten zoals sinaasappels, citroenen, en limoenen. Deze techniek wordt vaak gebruikt om een frisse, fruitige smaak toe te voegen aan gerechten en desserts. De schil bevat essentiële oliën die een intense smaak geven. Het is wel belangrijk om alleen het gekleurde deel van de schil te gebruiken, want het witte gedeelte kan bitter zijn. In de Franse keuken wordt zeste vaak gebruikt in recepten zoals madeleines of crème brûlée, om een subtiele citrusnoot te geven.

Zetten
Van een zetdeeg.

Zeven
Vaste stoffen of vloeistoffen van grote delen ontdoen.


Envoyer un nom

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Retour en haut