Ingrediënten
- 1 camembert (in houten doosje)
- 2 teentjes knoflook (in dunne plakjes (optioneel))
- 2 takjes rozemarijn (verse )
- 1 el honing
- peper (zwarte/gemalen)
- 1 Baguette of stokbrood (in plakjes)
Instructies
- Voorbereiding: Verwijder de verpakking van de camembert, maar laat de kaas in het houten doosje zitten. Snijd met een scherp mes kleine sneetjes in de bovenkant van de camembert.
- Knoflook (optioneel) en rozemarijn: Steek de plakjes knoflook en rozemarijntakjes in de sneetjes van de camembert.
- Honing en peper: Besprenkel de camembert met honing en voeg een snufje versgemalen zwarte peper toe.
- Plaats de camembert op de barbecue – beter indirect zodanig dat het doosje niet verbrand. Laat ongeveer 10-15 minuten grillen op middelhoog vuur tot de kaas volledig gesmolten is.
- Haal de camembert van de BBQ en serveer onmiddellijk met plakjes baguette of stokbrood. Smakelijk!
Een Camembert in houten doosje.
Ingrediënten voor toppings (optioneel: knoflook, rozemarijn, honing)
Verwijder eerst de plastic verpakking van de Camembert en plaats de kaas terug in het houten doosje. Maak een paar insnijdingen in de bovenkant van de kaas en voeg eventueel wat toppings toe. Optioneel – wikkel het doosje in aluminiumfolie – en plaats op de BBQ voor ongeveer 10-15 minuten op indirecte hitte.
Gebruik indirecte hitte om te voorkomen dat de Camembert te snel smelt en verbrandt. Houd een matige temperatuur aan.
Camembert van de BBQ gaat goed samen met stokbrood, crackers, of als dip met groentesticks. Je kunt het ook gebruiken in een salade of als topping op een burger.
De Camembert is klaar wanneer de binnenkant zacht en lopend is. Je kunt dit testen door voorzichtig in de bovenkant van de kaas te drukken; als het zacht voelt, is het gesmolten en klaar om te serveren.
Ja, andere kazen zoals Brie of zelfs zachtere cheddar kunnen ook op de BBQ bereid worden, maar houd rekening met verschillende smelttijden en texturen.