Camembert op de BBQ

Een heerlijk smeuïg en hartig voorgerecht, perfect voor een zomerse barbecue. Deze gesmolten camembert is een smaakexplosie gecombineerd met kruiden en honing.
Totale tijd: 25 minuten
Gang: Voorgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: bbq, kaas, zomer
Porties: 4
Cost: 5

Ingrediënten
 

  • 1 camembert (in houten doosje)
  • 2 teentjes knoflook (in dunne plakjes (optioneel))
  • 2 takjes rozemarijn (verse )
  • 1 el honing
  • peper (zwarte/gemalen)
  • 1 Baguette of stokbrood (in plakjes)

Instructies

  • Voorbereiding: Verwijder de verpakking van de camembert, maar laat de kaas in het houten doosje zitten. Snijd met een scherp mes kleine sneetjes in de bovenkant van de camembert.
  • Knoflook (optioneel) en rozemarijn: Steek de plakjes knoflook en rozemarijntakjes in de sneetjes van de camembert.
  • Honing en peper: Besprenkel de camembert met honing en voeg een snufje versgemalen zwarte peper toe.
  • Plaats de camembert op de barbecue – beter indirect zodanig dat het doosje niet verbrand. Laat ongeveer 10-15 minuten grillen op middelhoog vuur tot de kaas volledig gesmolten is.
  • Haal de camembert van de BBQ en serveer onmiddellijk met plakjes baguette of stokbrood. Smakelijk!

Afbeeldingen op deze pagina werden zorgvuldig gemaakt met behulp van AI.
Wat heb ik nodig om Camembert op de BBQ te bereiden?

Een Camembert in houten doosje.
Ingrediënten voor toppings (optioneel: knoflook, rozemarijn, honing)

Hoe bereid ik Camembert op de BBQ?

Verwijder eerst de plastic verpakking van de Camembert en plaats de kaas terug in het houten doosje. Maak een paar insnijdingen in de bovenkant van de kaas en voeg eventueel wat toppings toe. Optioneel – wikkel het doosje in aluminiumfolie – en plaats op de BBQ voor ongeveer 10-15 minuten op indirecte hitte.

Welke BBQ techniek is het beste voor Camembert?

Gebruik indirecte hitte om te voorkomen dat de Camembert te snel smelt en verbrandt. Houd een matige temperatuur aan.

Met welke gerechten kan ik Camembert van de BBQ serveren?

Camembert van de BBQ gaat goed samen met stokbrood, crackers, of als dip met groentesticks. Je kunt het ook gebruiken in een salade of als topping op een burger.

Hoe weet ik wanneer de Camembert goed is?

De Camembert is klaar wanneer de binnenkant zacht en lopend is. Je kunt dit testen door voorzichtig in de bovenkant van de kaas te drukken; als het zacht voelt, is het gesmolten en klaar om te serveren.

Kan ik andere kazen gebruiken op de BBQ?

Ja, andere kazen zoals Brie of zelfs zachtere cheddar kunnen ook op de BBQ bereid worden, maar houd rekening met verschillende smelttijden en texturen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Scroll naar boven