Ovengebakken Kip

Een klassiek recept waarin kippendelen eerst kort worden gebakken in boter en kippenkruiden, waarna ze in de oven verder garen tot perfectie. Perfect voor een gezellig familiediner of een speciale gelegenheid.
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 15 minuten
Totale tijd: 1 uur 45 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans, Europees
Trefwoord: gebraden kip, kip
Porties: 6

Materiaal

  • 1 braadpan geschikt voor in de oven
  • 1 vel aluminiumfolie

Ingrediënten
 

  • 2 kippen (+- 1,2 kg)
  • 2 el kippenkruiden
  • 1 klontje boter

Instructies

  • Voorverwarm de oven op maxium 170°.
  • Versnij de kip
  • Kruid de kippendelen langs beide kanten.
  • Bak de filets kort in de pan krokant, slechts enkele minuten per kant. Leg ze opzij.
  • Bak de rest van de kip ook krokant in de pan. Leg het vuur tijdig af en laat de pan iets afkoelen.
    Kippenbillen - gekruid - half gebakken
  • Zet de pan met alleen de kippenbillen in de oven, bescherm met alumiumfolie en dit gedurende 75 minuten.
    Kippenbillen - gekruid - half gebakken - klaar voor in de oven
  • Haal na 50 minuten de pan uit de oven en voeg de kippenfilets toe voor nog 25 minuten.
  • Na een totale oventijd van 75 minuten is de kip klaar.
  • Smakelijk!

Opmerkingen

  • Kippenkruiden zijn een mengsel van meerdere kruiden dus ieder merk heeft zijn eigen smaak en sterkte.

Variaties

  • Snij een of meerdere paprika’s in grove stukken en leg die mee in de pan.
  • Naast de klassieke kippenkruiden zijn er ontelbare variaties van kruiding of marinade mogelijk.
  • Om de smaak van de kruiden of marinade nog beter in de kern van de kip te laten doordringen kan je de kruiden of marinade de dag op voorhand aanbrengen.
  • Ideaal met rijst of kroketten.
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Scroll naar boven