Porties: 8 stuks
Ingrediënten
- 375 g soezendeeg (voor 8 stuks)
- 250 g banketbakkersroom
- 20 g amandelen (geschaafde)
- 50 g gekaramellisseerde hazelnoten
- 150 g hazelnootpraliné
- 25 g raftisnow
Instructies
- Maak de soezendeeg volgens ons recept.
- Spuit op een bakplaat rondjes van een goede 10cm omtrek.
- Bedek met een 8-tal geschaafde amandelen
- Bak af in een voorverwarmde oven op 170°C gedurende 20 à 25m. Let op dat de geschaafde amandelen niet verbranden.
- Maak de 250g banketbakkersroom volgens on recept
Boterrroom
- Laat de boter op kamertemperatuur komen.
- Klop het ei los samen met 15g suiker tot een ruban in een mixer.
- Verwarm 100 suiker met 50g water en met 8g glucose tot 119°C
- Wanneer op temperatuur voeg voorzichtig toe aan de ruban terwijl je (traag!) doormixt.
- Laat de mengeling goed kouden worden (tot een 30°C) en voeg dan de boter in blokjes toe. Laat de mixer draaien tot je een luchtige massa hebt.
Mousselinecrème
- Voeg de bbr en de boterroom samen en voeg 150g praline toe.
- Proef en smaak af met praline.
- Laat goed koelen in de frigo.
bron en inspiratie : CVO Gent – cursus Kook- en Vetdegen