Kokos-Chocolade Krokantjes

Knapperige zoetigheden met een unieke transferbedrukking.
Ontdek de verrukkelijke combinatie van chocolade en geroosterde kokos, gepresenteerd in verfijnde, bedrukte vierkantjes.
Totale tijd: 1 uur
Gang: Dessert
Keuken: Belgisch
Trefwoord: chocolade, krokant, transferbedrukking
Porties: 300 st
calorieën: 10kcal

Materiaal

Ingrediënten
 

  • 50 g geroosterde kokosrasp
  • 250 g chocolade (soort naar keuze, hier wit)

Instructies

  • Tempereer de chocolade
  • Leg een plaat klaar met de diktelatten en het transferpapier ertussen.
    blank
  • Voeg de geroosterde kokosrasp toe aan de getempereerde chocolade en meng goed.
  • Verspreid het chocolade-kokosmengsel tussen de diktelatten van 3 mm, zodat je een gelijkmatige laag krijgt. Gebruik een spatel.
    blank
  • Laat de chocolade kristalliseren (10-15 minuten).
  • Gebruik de snijrol om de chocolade te versnijden in vierkantjes van gewenste grootte.
    blank
  • Zet even in de frigo

Voedingswaarden

Calories: 10kcal

  • Het gebruik van transferpapier stelt je in staat om een leuk ontwerp of bedrukking toe te voegen aan je chocoladekrokantjes, wat ze extra speciaal maakt.
  • Je kunt experimenteren met verschillende soorten noten of fruit voor een unieke smaak.
  • Dit is uitgewerkt met witte chocolade maar alle soorten chocolade kunnen gebruikt worden.
bron en inspiratie – CVO Gent – Cursus Eenvoudige Chocolade
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Scroll naar boven