Hazelnootpraliné

Hazelnootpraliné is een smeuïge pasta gemaakt van fijngemalen gekaramelliseerde noten.

Ingrediënten
 

  • 150 g suiker
  • 40 g water
  • 200 g gepelde hazelnoten

Instructies

Hazelnoten roosteren

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Verspreid de hazelnoten op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Rooster de noten 8-10 minuten tot ze goudbruin zijn.

Karamel bereiden

  • Doe het water en de suiker in een steelpan en breng aan de kook.
    Caramel maken
  • Laat de suiker zonder roeren karamelliseren tot een goudbruine kleur.
    Caramel klaar voor de noten

Noten toevoegen

  • Voeg de warme hazelnoten toe aan de karamel.
    Noten juist toegevoegd
  • Roer tot de noten volledig bedekt zijn met karamel.
    Gekaramelisseerde noten klaar

Afkoelen

  • Stort het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Laat volledig afkoelen en hard worden.

Praliné maken

  • Breek de gekaramelliseerde noten in stukken.
  • Doe de stukken in een (sterke!) blender.
    Mixen van gekaramelisseerde noten met de blender
  • Blender meerdere minuten tot een gladde massa ontstaat.
    Praliné van hazelnoten na enkele minuten mixen

 
bron en inspiratie : CVO Gent – cursus Kook- en vetdegen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Scroll naar boven